Jaarverslag

Koers gehouden in 2018

U kunt het volledige rapport downloaden via deze link:
Proviron Jaarverslag 2018 (pdf)

2018 was een jaar met enkele woelige waters. Proviron anticipeerde hierop en hield koers. Dankzij de inzet en kwaliteiten van onze mensen bleef de service naar de klanten altijd top. Dit ondanks de lage of moeilijke beschikbaarheden van verschillende grondstoffen. Omwille van hoge grondstofprijzen stonden onze marges onder druk. We investeerden verder in nieuwe producten, zowel voor animal health, weekmakers, algen als voor ontijzing. Bovendien breidden we ons verkoopsteam in Azië uit om onze algen sneller te vermarkten in aquacultuur. 

Kwaliteit en veiligheid
We besteedden veel aandacht aan de kwaliteit van onze leveringen, tot grote tevredenheid van onze klanten. Ook qua veiligheid scoorden we goed met een minimum aan incidenten, die in de toekomst uiteraard helemaal te vermijden zijn. Bovendien vernieuwen we de kantoren in Oostende voor een aangenamere werkomgeving.

Strategische aanpak
Onder impuls van de vernieuwde Raad van Bestuur maakten we een strategische oefening en legden we een vijfjarenplan voor. Zo zijn we nog beter gewapend voor de toekomst, die zeker nieuwe opportuniteiten zal bieden. We zullen ons internationaal verder profileren zodat Proviron een gevestigde waarde wordt op de wereldkaart.

Leo Michiels
voorzitter