Jaarverslag

Vernieuwing troef in 2019

U kunt het volledige rapport downloaden via deze link:
Proviron Jaarverslag 2019 (pdf)

2019 was een jaar van uitdagingen, maar met veel vernieuwing. We gaven een nieuwe look & feel aan onze kantoren en vergaderzalen in Oostende en we richtten een nieuw magazijn in. Niet alleen door onze infrastructuur maar ook door onze organisatie waaide in 2019 een frisse wind: nieuwe gezichten kwamen ons team versterken terwijl anderen zich opmaakten voor een nieuwe functie. Zo kregen de afdelingen Animal Health, Microalgae en Tolling nieuwe, maar bekende commerciële verantwoordelijken. Dankzij de doorgevoerde veranderingen in die laatste twee units kunnen we ons nog beter focussen op de ontwikkeling en verkoop van de producten van deze afdelingen. Daarnaast kwamen we vorig jaar ook met enkele nieuwe ontwikkelingen. Kortom, we hebben in 2019 met een relatief klein maar wendbaar team mooie en nieuwe toepassingen ontwikkeld. En dat past uitstekend bij een bedrijf als Proviron.  

 

Veiligheid boven

Op vlak van veiligheid was 2019 een heel goed jaar waarin we de positieve trend van 2018 hebben doorgetrokken. Vorig jaar hadden we geen noemenswaardige incidenten. We blijven werken aan een incidentvrije toekomst. Het nieuwe fietsleaseprogramma was eenvoltreffer onder onze medewerkers, al blijft voorzichtigheid op weg naar het werk ook nog steeds geboden. Dat is alvast een werkpunt voor 2020.

Nieuwe ontwikkelingen & meer belangstelling

De auto-industrie stokte in 2019 en daar hebben ook wij de gevolgen van gevoeld. De positieve resultaten van Animal health en groeiproducten konden dat echter beperken. Voor deze producten blijft er ruimte voor verdere groei dankzij het uitvoerig onderzoek dat we voeren en de nieuwe ontwikkelingen die daardoor ontstaan.Daarnaast was 2019 ook het jaar van meer belangstelling voor Proviron. Onze opendeurdag in mei trok nog nooit zo veel bezoekers. Allemaal ontdekten ze de vele toepassingen in het dagdagelijkse leven waar onze producten voor gebruikt worden. Ook op de K-show, de grootste kunststofbeurs ter wereld, was er meer belangstelling dan ooit in ons en onze producten. Vooral onze 100% groene PVC-weekmaker op basis van soja-olie gooide hoge ogen.

Leo Michiels
voorzitter